ПРИРОДА

Нема поголема темница од незнаењето.

субота, 8. септембар 2012.

Денот на писменоста


Денот на писменоста 8. септември
УНЕСКО предупредува дека вооружените судири се една од главните причини за неписменоста.
Во светот има околу 775 милиони неписмени кои не знаат ниту да читаат, ниту да пишуваат.
Според овие податоци скоро две третини од неписмените се жени. Поголем број живеат во Јужна и Источна Аизја, како и во Африка.

Нема коментара:

Постави коментар