ПРИРОДА

Нема поголема темница од незнаењето.

недеља, 13. мај 2012.

Регионален натпревар по физика (април 2012)

КУМАНОВО
            Во гимназијата „Гоце Делчев“ - Куманово, во организација на Друштвото на физичари на Република Македонија на 21. 04. 2012 год. се одржал регионален натпревар по физика.
Нашите ученици, ученици од ОУ “Димитар Миладинов” ги постигнале следните резултати:
Филипа Сара Попова - 8 одд – 2 место,
Леонид Рене Томас Караџинов - 7 одд – 2 место,
Глориа Ѓоргова - 7 одд – 3 место,
Андреј Арнаудовски - 8 одд – 3 место,
Тамара Барсова - 7 одд. – пофалена.
Со ваков пласман учениците обезбедиле учество на државниот натпревар кој ќе се одржи во Пехчево на 19.05. 2012 во ООУ “Ванчо Китанов”.
 Известувач: Ивана Шендова

Нема коментара:

Постави коментар