ПРИРОДА

Нема поголема темница од незнаењето.

недеља, 7. октобар 2012.

ENO Tree Planting Day

21.09.2012 - ЕНО - Ден за садење дрвја


„Ако мислиш за една година напред, посеј жито. Ако мислиш десетици години на напред засади дрво“ - кинеска поговорка.
Учениците од ООУ „Димитар Миладинов“  мислат десетици години на напред и садат дрвја. Оваа година садењето го започнале на 21 септември, на Меѓународен ден на мирот, заедно со колу 5 000 училишта од  150 земји  од светот. Засадиле пет дрвца, Дрвца на мирот, а  направиле и расад за својот овоштарник, кој ќе го засадат до 21 мај 2013 година. На 21 септември направиле една мини модна ревија и  одржале говор за важноста на зголемувањето на зелените површини, селектирање и рециклирање на отпад, штедење на вода и енергија. Ги поканиле и другите училишта да им се придружат.
Фотографиите и видео записите од своите активности  ги објавуваат на: http://www.facebook.com/groups/146700812045438/
Да им посакаме многу успех ♥


Ветивме едно, засадивме 5 <3

Нема коментара:

Постави коментар