ПРИРОДА

Нема поголема темница од незнаењето.

уторак, 4. новембар 2014.

Здрава исхрана, здрав живот

На денешниот настан (4.11.2014) се делеа совети за здрав начин на исхрана, здрав начин на живот, фаворизирање на спортот и  борба против пушењето.
"Младите се повеќе се пред компјутер, јадат брза храна, пржени компири, мрсни хамбургери, а се помалку овошје и зеленчук. Сето ова ќе има импликации во натамошниот живот. Кога тие ќе бидат возрасни луѓе  ќе имаат повисок крвен притисок и проблеми со кардиоваскуларниот систем." Да не ни се случи тоа, нашите другарчиња од Црвен крст не посоветуваа како да се храниме здраво.


Нема коментара:

Постави коментар