ПРИРОДА

Нема поголема темница од незнаењето.

понедељак, 12. новембар 2012.

Ден на акцијаНа 7 ноември 2012 год. го одбележавме светскиот „Ден на акција“ кој се спроведува во 52 земји во светот.
Во училиштето беа  реализирани неколку мини- еколошки акции од кои би ја издвоиле брзинската трка на еко автомобили на воздушен погон или повторно употребување. Нашето известување ќе биде во форма на фото - дневник.
Веќе три седмици работиме во вонредни услови (се реновира електричната инсталација), па почувствувавме потреба активностите да ги спроведеме во училиштето и да дадеме свој придонес во подобрувањето на училишните услови за работа.

07.11.2012  УТРО
Расфрлени отпадоци.
Растечени радијатори.
Цемент, кал и вода.
Раскопана инсталација.
Насекаде облаци од прашина.
Се фрливме на работа.
Се радувавме за сработеното.
Договор - Што понатаму?
Создадовме услови за работа.
Сакавме и да украсиме.
Нашиот олимпиец, Јана, ни презентира хемиски вештини.
Седмоодделенците си ги поправат оценките.
Што понатаму?
Собирање материјали за брзински натпревар.
Ги сослушавме Јана и Филип
Најдобрата седмоодделенка
Ѕирнавме што прават одбојкарите
Јана и Филип на проба за приредбата.
Може да почне натпреварот.
Победник со слатка награда.
секој би сакај да ја проба

Награда за организаторот - карикатура.
Чисто и убаво.

Нема коментара:

Постави коментар