ПРИРОДА

Нема поголема темница од незнаењето.

петак, 1. јун 2012.

Наградно патување за Крушево (29.05.2012)


 
Доживувања од патувањето во Крушево

Секое патување носи нови средби, сознанија, настани. Патувањето во Крушево кое беше еден вид наградно патување по повод успешната презентација на нашето училиште и општината Центар за Денот на Европа донесе многу нови доживувања. Атмосферата при патувањето беше многу позитивна и занимлива и трите часа многу брзо ни поминаа.
Во Крушево ја почувствував силината на илинденскиот непокор, ме плени автентичната архитектура на куќите и објектите како и црквите со впечатливиот продорен звук на камбаните. Покрај историските обележја вниманието ми го привлече спомен куќата на македонската поп икона Тоше Проески. Во овој музеј можеме да дознаеме повеќе за животот и делото на трагично и прерано починатиот пејач и хуманист. Тука можевме да видиме восочни фигури на легендарната ѕвезда, лични предмети, работи. Со оваа спомен куќа му одаваме исклучителна почит на нашиот Тоше. Враќањето кон Скопје беше исполнето со размена на впечатоци и размислувања од престојот во Крушево.
Доживувањата и миговите поминати во Крушево ќе имаат посебно место во моите сеќавања.
известувач: Филип Поповски VIIв одделение
"Сите заедно под исто европско небо”
9 мај -  Денот на Европа
ФОТОГРАФИИ ОД ПРЕСТОЈОТ ВО КРУШЕВО: 
 

Нема коментара:

Постави коментар