ПРИРОДА

Нема поголема темница од незнаењето.

среда, 6. јун 2012.

НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ - Општина Центар Скопје

Само за два дена научивме да спасиме живот.
Заедно со нашите другари од училиштата во Општина Центар Скопје, вежбавме во просториите на Даре Џамбас со инструктори од Црвен Крст.
На натпреварот, ги покажавме стекнатите знаења и техники за укажување на прва медицинска помош.
Се подготвувавме само два дена зошто имавме многу училишни обврски и не можевме да си дозволиме подолго отсуство од наставата. 

29. 05. 2012 ни беше прв ден за подготовки. Научивме многу нови и полезни работи. Веќе утредента се чувствувавме подготвени и мислевме дека знаеме се, се додека не ги видовме другите екипи колку се спретни и извежбани. 

30. 05. 2012, помсливме да се откажеме, но класната не ни дозволи. 

04. 06. 2012 се вратиме да се соочиме со предизвикот и завршивме на шесто место со што бевме задоволни.
Првата награда ја освои екипата од ОУ „Гоце Делчев“, втора и трета награда им припадна на екипите од ОУ „Кочо Рцин“.

Честитки на победниците.
известувач - Симона Јордева

Нема коментара:

Постави коментар