ПРИРОДА

Нема поголема темница од незнаењето.

четвртак, 14. јун 2012.

КЛУБ НА МЛАДИ ООЦК ЦЕНТАР


ДА ИМ ПОСАКАМЕ СРЕЌА
НА УЧЕНИЦИТЕ ОД СУГС „Јосип Броз Тито“
ПОБЕДНИЦИТЕ ОД НАТПРВАРОТ ПО ПРВА ПОМОШ, ПРОДОЛЖУВААТ СО ПОДГОТОВКИ ЗА ДРЖАВЕН И БАЛКАНСКИ НАТПРЕВАР.
Долгогодишната традиција на негување за подигање на јавната свест за значењето на првата помош, и оваа година ООЦК Центар ги покажа преку успешната реализација на општинскиот натпревар по прва помош.
Натпреварот се одржа на 04.06.12 во кругот на ОУ * Димитар Миладинов * , а во натпреварувачкиот дел учествуваа 16 екипи од кои 4 од категоријата на младина и 12 од категоријата подмладок.
Во категорија младина првите три места ги завземаа :
1. СУГС * Јосип Броз Тито*
2. СМУГС * Д-р Панче Караѓозов*
3. СУГС * Раде Јовчевски Корчагин *
Додека во категоријата подмладок најдобрите три екипи беа :
1. ОУ * Гоце Делчев*
2. ОУ *Кочо Раин ( 1 екипа )
3. ОУ * Кочо Рацин * (2 екипа )
Натпреварувачкиот дух беше присутен во текот на целиот натпревар,што придонесе учесниците да се потрудат на најдобар начин да го покажат наученото.
Екипата на СУГС * Јосип Броз Тито* ке се подготвува во летниот период за државниот натпревар кој ке се одржи во септември.
Додека, пак првите три екипи од категоријата подмладок ќе имаат повторно можност да ги покажат своите знаења од областа на првата помош на градскиот натпревар кој ке се одржи на 07.06.12

ИНФОРМАЦИИТЕ ПРЕВЗЕМЕНИ ОД
КЛУБ НА МЛАДИ ООЦК ЦЕНТАР2 коментара:

 1. Chestitki Aida na site..vazno e ad se uchestvuva, mnogu me bendisa prehtoidniot post, no i za ovoj morav da komentiram sega koga razgleduvav i chitav, blagodarenie na ovie predznaenja se naogaat mnogu vo realniot zivot a za ova se zasluzni profesorite i orgaznatorite za edukacijata inatrpreavarite..pozdrav Srekno....

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Леона, благодарам.
   Во КЛУБ НА МЛАДИ ООЦК ЦЕНТАР членуваат наши некогашни ученици. Случајно се вовлеков во оваа игра и се воодушевив од сериозноста и истрајноста на младите. Штета што не им се дава поголемо значење и можност нивните активности да се прошират и по другите општини. Биле, се и ќе бидат вредни, умни и успешни. Им посакувам среќа и успех во секое поле <3

   Избриши